Suomen suosituimmat urheiluvedonlyöntikohteet

Oletko milloinkaan miettinyt, mitkä mahtavatkaan olla suosituimpia vedonlyöntikohteita? Vastaus tähän ei kuitenkaan ole aivan yksiselitteinen, sillä se riippuu suuresti siitä, onko kyse kotimaasta vai koko maailmasta yleisesti. Mikäli puhutaan kansainvälisistä vedonlyöntimarkkinoista, on vastaus silloin varsin helppo. Jalkapallo on ehdottomasti maailman suosituin urheilulaji, jota seuraa enemmän tai vähemmän aktiivisesti huikeat kolme ja puoli miljardia ihmistä eri puolilla maailmaa, joten on myös varsin itsestäänselvää, että siitä lyödään myös eniten vetoa. Jokaisella maailman maalla on oma joukkueensa ja lisäksi maiden ja maaryhmien sisällä on omia liigoja ja niissä vielä enemmän joukkueita, joiden menestyksestä on mahdollista lyödä vetoa. Tarjolla on huikeasti tarjontaa ja koska netti sen mahdollistaa, voi nykyään halutessaan lyödä vetoa jalkapallosta milloin tahansa. Jos omassa maassa ei ole jollain hetkellä käynnissä jalkapalloturnausta, voi halutessaan pistää panoksen vetämään esimerkiksi Uruguayn ja Chilen välisessä pelissä tai mikä sitten sattuukaan olemaan meneillään kullakin hetkellä.

Siinä missä maailmanlaajuisesti jalkapallo on ylivoimaisesti ykkönen vedonlyönnissä, on eri maissa kuitenkin variaatiota suosikkien suhteen. Yllättäen toiseksi suosituin veikkauskohde on kriketti, joka ei ole Euroopassa tai Amerikassa erityisen suuressa suosiossa, mutta muualla maailmassa varsin suosittu veikkauskohde. Erityisesti Intiassa, Australiassa ja muissakin Britannian entisissä siirtomaissa veikataan ahkerasti krikettiotteluiden tuloksia. Esimerkiksi Yhdysvalloissa lyödään määrällisesti eniten vetoa amerikkalaisessa jalkapallossa ja lisäksi koripallolla on vankka asema vedonlyöjien keskuudessa.images-34

Monessa pohjoisen maassa kuten esimerkiksi Kanadassa, Tsekissä, Venäjällä, Ruotsissa ja tietysti myös Suomessa suosituin urheilulaji veikkauksessa – kuten arvata saattaa – jääkiekko, joka maailmanlaajuisesti sijoittuu tilastossa neljänneksi. Suomalaiset vedonlyöntitoimistot tarjoavat mahdollisuuden veikata jääkiekossa niin kotimaan liigassa esimerkiksi HIFK-Jokerit-ottelun voittajasta tai TPS-Tappara-ottelun ensimmäisestä maalintekijästä. Veikkaamaan pääsee tietysti aina myös MM-turnauksissa, joiden huikean jännittävät pelit ovatkin sangen suosittuja veikkauskohteita. Varsin monet vedonlyöntiä harrastavat ja jääkiekkoa enemmänkin seuraavat veikkaavat mielellään myös esimerkiksi NHL:ssä tai vaikkapa Ruotsin Eliittisarjassa.

On hyvin yleistä lyödä vetoa useammassakin eri urheilulajissa ja vain harva pidättäytyy vain yhdessä lajissa. Vaikka tietämys jostain lajista auttaakin pelaajaa jonkin verran, on useimpien kohdalla olennaisinta kuitenkin veikkauksen mukanaan tuoma jännitys ja sattumanvaraisuus.