Erilaiset vedonlyöntistrategiat

Vedonlyönnissä on olemassa lukuisia eri vedonlyöntistrategioita, joita myös vedonlyöntijärjestelmiksi kutsutaan. Nämä strategiat ovat määrättyjä lähestymistapoja vedonlyönnissä ja niiden tarkoituksena on tuottaa mahdollisimman paljon voittoja. Tietenkään olemassa ei ole yhtä ja ainoaa parhaimmaksi luonnehdittavaa strategiaa, sillä muutoin kaikki käyttäisivät sitä. Sen sijaan vedonlyöntiä harrastaville on tarjolla lukuisia erilaisia vedonlyöntijärjestelmiä, joista kukin pelaaja voi valita itselleen mieluisimman kuhunkin tilanteeseen.

Suhteellinen panostaminen

Aseta panokseksi vain tietty murto-osa pelirahoistasi siten, että panoksen tulisi olla etu jaettuna todennäköisyydellä. Panoksen tulisi olla suhteessa aina sama omaan etuun nähden. Silloin esimerkiksi 100 euron rahasummasta 10% panostettavaksi olisi 10 euroa. Mikäli veto onnistuu, kasvaisi jo 110 euron rahasummassa seuraava 10% panos 11 euron suuruiseksi. Tämän panostusstrategian ideana on se, että voittoja pyritään kasvattamaan nopeammin ja samalla häviöiden määrä hidastuu.

Fibonacci-strategia

Photos taken at Las Vegas.

Fibonacci-järjestelmä on laajalti käytössä oleva vedonlyöntistrategia. Sitä käyttämällä pelaaja etenee Fibonaccin numerokaavaa mukaillen siten, että joka kerta kun kohdalle osuu häviö, tulee hänen siirtyä eteenpäin seuraavaan lukuun numerokaavassa. Aina voiton osuessa kohdalle tulee siirtyä takaisin kahden luvun verran.

Martingale-strategia

Tässä strategiassa tulee panos tuplata jokaisen epäonnistuneen vedon jälkeen, jolloin ideana on pyrkiä korvaamaan menetetyt rahat seuraavan vedon voittamalla. Mikäli häviöitä osuu kohdalle useita peräkkäin, tuplaantuvat vaadittavat panokset yhä suuremmiksi, jolloin pelaaja joutuu asettamaan todella suuria panoksia häviöitä paikatakseen.

Toistuvasti sama panosmäärä

Jotkut suosivat jatkuvasti samalla pelisummalla panostamista riippumatta siitä, kuinka peleissä käy. Tämä strategia sopii maltillisempaa tyyliä kannattavalle pelaajalle, sillä kerralla suuria voittoja ei tule kertymään, mutta pikkuhiljaa pienistä voitoista saattaa kertyä suurempi potti. Tämä on siitä hyvä vedonlyöntijärjestelmä, että siinä yllätyksiä osuu kohdalle vähemmän, niin pahassa mutta ennen kaikkea myös hyvässä.

Kaikki kerralla likoon

Jos on oikein uhkarohkea tai tuntee olonsa aivan erityisen onnekkaaksi, voi toki kokeilla kaiken likoon laittamista joka ikisellä pelikierroksella. Tämän tyylin ehdoton etu on se, että pelaaja tulee todennäköisesti saamaan suuria voittoja nopeasti. Negatiivista tässä puolestaan on se, että häviö saattaa viedä mennessään kaikki pelaajan rahat, jolloin pelaaminen tyssää saman tien.